Friday, March 21, 2014

Lawatan Penanda Aras ke Institut Seni Indonesia, Yogyakarta, Indonesia

Pada 27 November 2013, Jabatan Pendidikan Seni Visual yang diwaklili oleh Pn. Zainun Abu Bakar, Pn. Nor Azizah Atan serta Cik Zaharah telah melawat Fakultas Seni Rupa, Institut Seni Indonesia (ISI), Yogyakarta, Indonesia.

Kami telah disambut dengan ramah sekali oleh Dekan Fakultas Seni Rupa, Drs. Umar Hadi, Pak Jaka, Sudarna dan para Dosen (pensyarah) ISI.
Bergambar sebagai tanda kenangan

Bertukar-tukar cenderahati
Banyak perkara yang kami bincangkan terutamanya untuk membuat satu MoU bersama ISI dalam satu Pameran Seni bersama-sama pelajar Jabatan Pendidikan Seni Visual , IPG Kampus Ilmu Khas dan pelajar Fakultas Seni Rupa, ISI. Yogyakarta, Indonesia. Drs M. Umar Hadi, selaku Dekan Fakultas Seni Rupa menyambut baik cadangan kami dan bersedia bekerjasama dengan IPG Kampus Ilmu Khas , Kementerian Pendidikan Malaysia.
Penulis bergambar di hadapan Mercu Tanda Institut Seni Indonesia (ISI)

Sebahagian karya yang dipamerkan di ISI

Cik Zaharah Mohamad berbincang bersama Dosen ISI

Berbincang bersama Dosen (pensyarah) ISI
Selepas perjumpaan pertama ini, kami akan melakar sejarah Jabatan Pendidikan Seni Visual dan memberi semangat kepada pelajar-pelajar yang akan mengambil mata pelajaran PSV 3114 Seni Dan Pengurusan untuk merealisasikan impian mereka untuk membuat satu Pameran Seni di Peringkat Antarabangsa.
Semoga impian menjadi kenyataan.

No comments:

Post a Comment